Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület

Túralovaglás népszerűsítése, a természet és a rend védelme, hagyományőrzés, bemutatók tartása, oktatás, oktatási anyagok szerkesztése, gyermektáborok és rendezvények szervezése, lovak bérbeadása, bértartása

ht_2020_logo.png

--------------------------------------------

Mint minden évben június utolsó hétvégéjén...

Minden lovast, kerékpárost, gyalogost szeretettel várunk!


A rendezvény fővédnöke:

dr. Hende Csaba az Országgyűlés alelnöke

 

Jelentkezés a túrára:

20/7703955

Email: skpt@freemail.hu

A 2019. évi program ITT

---------------------------------------------------------

2011-ben hagyományteremtő szándékkal szerveztük meg előszőr, a Trianon Emlékhónap Szombathelyen programsorozat záró rendezvényeként- a Hűségtúra a HŰSÉG FALVAIBAN elnevezésű lovas túrát, felvonulást.

Túránkat az 1921 és 1923 között történt magyar – osztrák határ-megállapítás történelmi és helytörténeti eseményeire alapozva szervezzük meg.

Sajnos csak kevesen tudják, hogy Szombathelytől néhány kilométerre volt tíz falu, amely nem nyugodott bele a trianoni diktátummal végrehajtott nemzetcsonkításba, és addig lázadozott, míg végül a nagyhatalmak, -három évi elszakítottság után- hozzá nem járultak a hazához,  Magyarországhoz való visszatérésükhöz. Ami ebben a cselekedetben a legfelemelőbb, hogy e falvak lakosai többsége nem magyar, hanem horvát és német nemzetiségű.    
Ahhoz a magyar hazához húz vissza a szívük, melyet a „békecsinálók” a nemzetek börtönének neveztek, melyet fekélynek kiáltottak ki Európa testén, mely elnyomja, kiszipolyozza, és elsorvasztja a nemzeti kisebbségeket. Nyilvánvaló hazugságukat mi sem bizonyítja jobban, hogy az „elnyomorított” kisebbségek, nemzetiségek akár harcok, áldozatok árán is azon küzdöttek, hogy visszatérhessenek „elnyomorítóikhoz”.

Döbbenetes hasonlóság! Csaknem száz év telt el, de most is folyik a hadjárat nemzetünk ellen. Persze a cél akkor is, most is ugyanaz: országunkat megszerezni. Akkor területét, lakosságát elvenni, most pedig megmaradt lakosságát megosztani, elbutítani,  megfosztani nemzeti öntudatától, eladósítani, erkölcsileg, gazdaságilag lezülleszteni, hogy tőlünk távol álló érdekkörök minél könnyebben –élve a gyarmatosítás modern eszközeivel- megszerezhessék maguknak, üzleti terveik megvalósítására.

Kezdeményezésünk célja tehát, hogy ily módon is felhívjuk a figyelmet a trianoni elhibázott diktátumra, elutasítsuk a hazánkat ma is mocskoló vádakat és bizonyítsuk, hogy aki tisztességgel, becsülettel magyar földön, magyar állampolgárként él, -legyen az magyar, horvát, német, vagy bármely más nemzethez, csoporthoz is tartozó- nemzetünk befogadja, segíti, megbecsüli.

Mindezekre a HŰSÉG FALVAI ma is bizonyítékul szolgálnak. Az ott élők tisztességét senki nem kérdőjelezi meg, mindenki ápolhatja saját hagyományait a maga és mások örömére, ezzel is színesítve, gazdagítva -megmaradt- szép magyar hazánk kultúráját.        

E hűséges falvak a mai közigazgatás szerint: Szentpéterfa, Vaskeresztes, Ólmod, Pornóapáti, Narda, Felsőcsatár, és Horvátlövő.

--------------------------------------------------

 

 HŰSÉGTÚRA GALÉRIA

 

 Az első túra

 

 

 Képösszeállítás Narda-Felsőcsatár

 

Vaskeresztes-Horvátlövő-Pornóapáti

 

A Honvédelmi Minisztérium videója

 

Vas Népe videó

 

Koszorúzás Ólmodon

olmod_2.jpg

Koszorúzás Kercaszomoron

kerca_2017.jpg

Képek a túráról

h123.jpg

 

h8.jpg

 

huseg.jpg

 

h_2.jpg

 

h3.jpg

 

h5.jpg

 

h4.jpg

 

TOVÁBBI KÉPEK A TÚRÁKRÓL...

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 66
Tegnapi: 81
Heti: 221
Havi: 2 165
Össz.: 296 337
Oldal: Hűségtúra a "HŰSÉG FALVAIBAN"
Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület - © 2008 - 2020 - lovas-kaland-vas-megye.hupont.hu