Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület

Túralovaglás népszerűsítése, a természet és a rend védelme, hagyományőrzés, bemutatók tartása, oktatás, oktatási anyagok szerkesztése, gyermektáborok és rendezvények szervezése, lovak bérbeadása, bértartása

Dr. Hende Csaba segítségével, mégsem marad el május elsején a IX. Magyar Lovas Hadtörténeti Bemutató a Szent István parkban

Egyesületünk nyolc éve, minden esztendőben, töretlen lelkesedéssel szervezi a Magyar Lovas Hadtörténeti Bemutató elnevezésű történelmi rendezvényt. Az egész napos eseményen az érdeklődők betekintést kaphatnak a különböző történelmi korok életébe, megtekinthetik ruházatukat, fegyvereiket, ízelítőt kaphatnak a kor harcmodorából. A rendezvény állandó vendége a Magor Íjász és Hagyományőrző Egyesület, akik a honfoglalás korát, a Nyugati Gyepük Pajzsa Haditorna Egyesület, akik az államalapítás korát jelenítik meg. A Vasi Honvéd Bajtársi Egyesület Fekete Sereg Csoportja Mátyás király dicsőséges korát, seregét idézik, a körmendi Batthyány Lovas Bandérium pedig Rákóczi korának állít emléket. Egyesületünk, a huszár világot idézi fel, majd utánunk kronológiai sorrendben következik a Soproni Történelmi és Hadijátszó Baráti Kör és a Vasi k.u.k matrózok Hagyományőrző Csoportja a világháborúk korából. A sort a Magyar Honvédség bemutatkozása zárja.

Rendezvényünkön, sajátos módon megelevenedik a magyar történelem, ahol kicsik és nagyok sok érdekeset láthatnak, hallhatnak.

Nem csoda, hogy jó idő esetén több ezren látogattak ki a Szent István parkba május elsején, ahol az elsejéhez kötődő majálisos hangulatot erősen átszövi a gyönyörű, ezer éves magyar történelem adta felemelő érzés.

A rendezvény eddig az AGORA támogatásával valósulhatott meg. Sajnos az „ideiglenes új többség” 2019. évi költségvetése az intézményt a szakadék szélére lökte, így a Történelmi Bemutató szervezése is ellehetetlenült.

Már le is mondtuk az egyesületek szereplését, amikor dr. Hende Csaba országgyűlési képviselőnk, aki végig lelkes támogatója volt rendezvényünknek, értesült a történésekről.

A képviselő úr azonnal intézkedésbe kezdett, és biztosított bennünket, hogy a szervezéshez és lebonyolításhoz szükséges anyagiakat előteremti.

A szervezők, az egyesületek, vendégeink és a rendezvény iránt érdeklődő több száz család nevében KÖSZÖNJÜK!

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 57
Tegnapi: 81
Heti: 212
Havi: 2 156
Össz.: 296 328
Oldal: HTB
Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület - © 2008 - 2020 - lovas-kaland-vas-megye.hupont.hu